ЕДНОФАМИЛНА ЖИЛИЩНА СГРАДА, КВ.ДРАГАЛЕВЦИ

Етапите по изграждането са правилно структурирани и последователни. Предвидената растителност е едроразмерна и по този начин дворът, който се простира на площ от 700кв.м. много бързо се превръща в райска градина.  

Извитата плочопътека, която преминава от тревна през каменна фуга е водещ елемент в дворното пространство. Чрез нея се дава възможност да се достигне до всяка точка от двора и да се разгледат всички растителни видове и форми. Посипката от дребна фракция камъчета е фиксирана чрез смола, като по този начин се улеснява експлоатацията и поддръжката на двора. 

Теренът е равен, но чрез проектираната пейзажна форма на храстите и плочопътеката, която се вие около тях се разкриват интересни гледки пред ползвателите й. Акцентният елемент на ландшафтния проект е бонсая от Taxus cuspidate, специално осигурен от Япония, разположен на обособена геопластика, която се вписва в извивките на плочопътеката. Като второстепенен акцент погледите приковава величественият Cedrus atlantica ‘Glauca Pendula’, който е разперил клоните си в западната част на дворнотото пространство.  

След приключване на двора по желание на ползвателите му към видовият състав бяха добавени много и различни цъфтящи видове и декоративни форми с цветен акцент върху листната маса.