Покривна градина към офис на търговска фирма

developed for

Нашата професионална намеса се наложи по повод цялостно преустройство на последния етаж на сградата.
Главната идея: създаване на модерно и уютно пространство за краткотраен отдих на служителите на компанията.
Реализацията: старт с изключително минималистичен проект със семпъл видов състав и ясни и категорични линии и обеми; финал като максимално раздвижени обеми, детайлност, ефектни текстури, графичност и колорит.
Растителните обеми на двете големи тераси служат за изолация от наситения автомобилен трафик, създават уют и същевременно откриват ефектни далечни перспективи.
Две вътрешни градинки се появяват неочаквано, докато се разхождате по коридорите. Композицията е наситена с детайли. На ограничено пространство се разкриват множество ефектни елементи на композицията, получени чрез умело съчетаване на декоративни треви, листопадни и вечнозелени храсти, дървета.
Основен лимитиращ фактор е ограниченият слой субстрат – на двете големи тераси дълбочината е около 70 см, докато в малките градинки не надвишава 30-40 см. В тази ограничена среда успяхме да изградим изключително ефектна покривна градина, богата на колорит и динамични обеми. Интензивната поддръжка от екипа професионалисти на фирмата позволява градината да изглежда перфектно през всички сезони.