Поддръжка

developed for


Поддържането
е главна и неразривна част от работния процес. Резултатът от нашия труд е видим в пълнота години след реализацията, поради спецификата на градинско-парковото строителство като комплексно изкуство. Растителността, основен градивен материал на Градината, е жив, постоянно променящ се организъм.

Вие искате Градината да изглежда здрава и жизнена, да се радвате на постоянната игра на багрите и текстурите на растенията, на изобилният им цъфтеж. Искате да се наслаждавате на плътен и зелен тревен килим. За това са необходими постоянни грижи и правилно проведени мероприятия.

Ето кратко описание на обхвата на работите, които ежемесечно помагат Вашата градина да е постоянно в добър вид:

Основна грижа за Тревата и с най-бързо видим резултат е косенето. Не трябва да се допуска прерастване на тревния чим, защото в основата започва недостиг на светлина, който води до пожълтяване и отслабване на литсната маса, полягане и предразположеност към различни гъбни заболявания. И прекалено ниското косене не е желателно, защото възстановяването на надземната част на тревата е сравнително бавен процес. Навреме проведено косене, проследяване и спазване на подходящата височина, използване на изправна техника с добре заточени ножове, внимателно кантиране на периферията на тревните площи. Това са правилните стъпки за добре поддържаната морава.

Младият тревен чим се нуждае от периодично валиране. Старата трева страда от преуплътняване на почвата, защото до кореновата система не достига достатъчно въздух. И тук се налага аериране и вертикулиране с подходящи машини или ръчно при малки площи. Така се премахват сухата листна маса и се дава възможност на тревата да диша.

Редовното „хранене“ на тревата е гаранция за плътен зелен цвят и гъст килим. Торенето следва да се извършва от специалисти, които познават правилните торове, дозирането и равномерното разпределение, точното време за внасяне на различните хранителни вещества. Правилното торене помага на тревата и я прави устойчива на редица болести.

Тревният килим страда от различни заболявания и неприятели. Внимателно проведените мероприятия по растителна защита под ръководството на специалист са гаранция за здравия вид на Вашата трева. Тук е необходимо познаване на нужните селективни хербициди, фунгициди и други препарати и правилно боравене с тях, за да се ограничава своевременно разпространението на плевелна растителност и  различни заболявания по тревата.

Растителността  в градината също се нуждае от периодични и правилни грижи.

Структурата на градината се състои от добре оформени повърхнини и подчертани характерни обеми. Основна роля за четливостта и ясната структура на обемно-пространствената композиция на зелените площи играе правилната резитба на растителността. А правилно провеждане на резитбите става само при познаване на биологичните особености на растителните видове, как нарастват клонките, кога и как цъфтят растенията. Много важно е да се знае къде, кога и колко да се отреже, за да се развиват правилно дървета и храсти, да се покажат ясно, да се подчертаят и развият идеите, заложени в проекта на Градината.

Периодичното прекопаване е задължително за скоро изградените зелени площи. С прекопаването се прекъсват почвените капиляри като по този начин се подобрява въздушно-влажностния режим, така важен за младите растения. Премахването на плевелната растителност позволява на засадените цветя, храсти и дървета да се развиват без да се задушават от нежелани гости, които им отнемат влагата и хранителните вещества.

Торенето на декоративната растителност осигурява постоянен добър вид, правилен растеж, красив цъфтеж, жизненост и устойчивост на болести и неприятели. И отново важи правилото да се използват подходящи за съответния сезон и с необходимата дозировка торове.

Мероприятията по растителната защита отново трябва да се контролират от специалист, за да се диагностицират правилно фитопатогените и да се предприемат адекватни мерки срещу тях.

Екип от професионалисти на фирмата се грижи Вашата градина да изглежда винаги в отлично състояние. Потърсете нашите пакети за абонаментна поддръжка, според Така Вие сте постоянно наясно с мероприятията, които провеждаме и с развитието на градината през сезоните. Градината е динамичен организъм и за да получите максимално удовлетворение от услугите, които предлагаме разчитаме на непрекъснат контакт с Клиента и постоянен обмен на информация.

Извън периодиката на поддържането ние сме на Ваше разположение като своевременно можем да организираме и обезпечим извънредни мероприятия или да направим адекватни промени в околното пространство, за да се радвате на красотата на заобикалящото Ви пространство в крак със съвременните тенденции в градинско-парковото изкуство.

Имате въпроси за вашата градина, моля свържете се с нас.
Ще се радваме да бъдем полезни.
Проектиране
Поддръжка

Изисквания
Живи плетове
Цъфтящи храсти
Многогодишни цветя
Сезонни цветя
Увивни и катерливи растения
розимногогодишни цветясезонни цветя